Ett helt nytt jobb

Del två. 
 
Morgonen därpå var jag så nervös så jag visste inte vilken fot jag skulle sätta framför den andra. Klockan ringde vid 05,45 och Jenny kunde för sin gud inte förstå vad det var som lät när larmet ringde. 
 
Upp, klä på sig o sen en rätt lång morgonpromenad ner till hamnen. Promenaden tar stabila 20-25 minuter från oss ner till hamnen. Det är kallt men är ganska gött med en go promenad sådär innan jobbet så man hinner vakna till ordentligt.  
 
Kom fram o fick haka mig fast vid en kille med massor tatueringar vid namn Blake.  Ha  jobbar också som kock. Säkert i min ålder, blondt längre hår, keps, piercing i ögonbrynet. Ni förstår en såndär riktigt go australienare haha. Han visade mig allt jag behövde veta och dagen flöt på utan några större problem.. Några små skavanker blev det men det får man räkna med. 
Dagordningen ser ut som följer
● Bära in alla varor på båten
● Fixa fruktfat , två stycken. 
● Börja med alla sallader, fem olika. Grekisk, trädgårdsallad,  cousccous,  nudlar och coleslaw. (På reef experience är det även en ceasar)
● organisera alla kött i olika behållare.  Korv, hamburgare och vegetariskt alternativ.  På reef experience är det korv, kucklingstrimlor som jag under förmiddagen marinerar, minutbiffar samt vegetariskt. Här finns även en vip avdelning där jag kan få grilla riktigt fina köttbitar till gästerna. 
● börja grilla vid 10,30
● servera lunch buffé vid 12.
● snorkla och fri tid efter detta.  Passade på en eftermiddag att göra mitt allra första dyk. 
● diska 
●  ställa fram plastvinglas,  ost och kex till hemresan vid 14,30. 
● servera vin som ingår och tjöta med folk. 
●diska det sista samt göra beställningar för nästkommande dag innan vi kommer tillbaka vid 17-17,30. 
● Stå i led utanför båten och ge alla high fives och tacka för dagen. 
● städa i ytterligare 30 minuter innan  vi går för dagen. 
Efter detta går alltid minst hälften av alla till pier bar. Alltid! 
 
Det är ett lätt jobb, verkligen.  Jag tar mina sjösjuketabletter innan avfärd på morgonen och jag är aldrig det minsta illamående.  Inte alls! 
 
På eftermiddagen strax innan vi slutade på min första dag så gick jag upp till .. styrhytten?  Bryggan? Kockpit?  Snackade lite med Mike som var kapten för dagen och han frågade mig "nå,  skulle du klara av att göra allt detta själv imorgon?"  
Jag grimaserade lite men kom fram till att ja, ja det gör jag baskemig!
"Bra, du klarade provet. Du får jobbet". 
Efter första dagen gick vi alla till baren där Viktoria väntade med spänning på att få höra vad som hänt under arbetspasset.  Beställde in en iskall bulmers på fat och bara njöt och berättade allt som hänt under dagen..
Efter min första dag så har jag hunnit med en himla massa till haha. 
Har varit ledig allt dom allt två dagar och på min andra lediga dag så var jag på first Aid acadamy och tog en heldags kurs I första hjälpen. Denna kursen var specialbyggd för de som jobbar på båtar som behöver kunna hantera syretuber. Så jag fick lära mig hur man sätter ihop all utrustning till en syretub , hur man använder den och vad som kan gå fel. Hjärt och lungräddning fick vi klämt in också o lite annat smått och gott. 
Alla kurser är nu tagna och godkända. Mitt alkoholtillstånd är också klart förstår ni. 
 
Efter detta har dagarna gått i ett och det har minsann inte varit en lugn stund! 
Jag har skrivit ett anställningskontrakt , fått min första riktiga lön (som för övrigt är bättre än min ordinarie hemma) fått arbetskjortor också! Tre stycken som det står crew på på ryggen. Jag känner mig så himla häftig i mina kläder haha. 
 
Känslan som uppstår när ens pojkvän är nere på plattformen i sin våtdräkt och drar iväg en slängkyss innan han dyker ner med gäster . Jag står vid grillen o bara myser i solen samtidigt som man ser valar hoppa längre bort. 
 
Alla jag träffar numera som även känner Troy frågar alltid vid första anblick "ja, de är du som är Troys flickvän va?" Ja. Tihi.  Jag antar det. 
 
Jag har en pojkvän som heter Troy. Han jobbar som dykare vid barriärrevet. SLÄNG ER I VÄGGEN.