Kallt, Vivid Sydney och Flygbiljetter

Hej på er!
 
Sitter åter igen på cafét där jag satt för några dagar sedan. Nu med en stor kopp varm choklad och en kaka framför mig. Måste hålla igång halsen min då jag början bli sjuk!
 
Igår gick jag med målmedveten blick mot ett köpcenter där jag skulle söka efter en liten mössa för mina kalla öron. Gick in på min favoritbutik som heter Cotton On. Den är väl egentligen ganska lik Veronica moda some vi har hemma antar jag. Dom har alltid bra rea så är värd att hålls ett öga på! 
 
Hittade mig en go stickad mössa som Jenny trodde skulle kosta 10 dollar. Samt ett par nya skor, röda converse liknande dojjor - även dom för 10 dollar. Men när jag skulle betala visade sig att mössan bara kostade 3!  Så kom billigt undan med nya skor o mössa för enbart 13 dollar! 
 
Gick nöjt tillbaka till rummet o kollade hur allt såg ut framför spegeln o oj va bra det blev då. Hade planer inför kvällen och de var som följer - gå till operan samt Harbour Bridge o kika på alla lampor som dom satt upp. Det är nu en festival som heter Vivid Sydney. Det är en slags ljus och ljud festival som är igång i en vecka eller så. Dock startar det inte först 1800 då det blir mörkt så jag fick snällt vänta i några timmar. Somnade på sängen i en timma eller så till klockan fyra , gjorde mig iordning.. tog med systemkameran , svängde förbi köket o lagade lite nudlar med tonfisk innan jag drog. 
 
Att gå till operan tar en ganska bra stund.  Iallafall 45 minuter så gjorde absolut inget att jag gick tidigt från mitt hostel. Svängde på vägen förbi en kyrka o gick in för att kika.. någon slags mässa var igång o jag stannade inte länge för jag ville inte störa. Fint var det iallafall. 
 
Kom fram till operan o herre gud vad mycket folk! Folk trängdes längst räckena intill vattnet för att få den bästa platsen o möjligheten till det bästa fotot.  Prick kl 18 började allt, operan lös upp och bron likaså. I botaniska trädgården hade dom gjort en ljuspromenad med musik, lysande träd osv osv. Jättefint! Fick till några bra inställningar på kameran så fick ett par schyssta foton med den. Dock har jag ingen sladd eller dator med mig så dom får ni se när jag kommer hem igen. 
 
Gick runt o trängdes bland folk i hamnen i kanske 2 timmar tills jag drog mig ut ur folkmassorna mot Darling Harbour istället - här skulle dom ha en slags vatten/laser/eld teater varje halvtimma.  Tog mig en bra stund att gå dit o under en stund visste jag inte riktigt vart jag befann mig någonstans. Efter lite letande på Google maps så var jag tillbaks på banan igen!
 
Här var inte alls så mycket folk some jag trodde det skulle vara! Ställde mig uppe på en bro så jag skulle få bra utsikt till showen nedanför. Fick vänta i kanske 10 minuter innan den drog igång och visst var det häftigt med vatgenfontäner som sträckte sig 24 meter upp i luften,  eld och laser. Visst. Men efter att precis sett hur dom spelat upp filmer på operans tak så var jag svårimponderad.  
 
Snackade med Karlsson I telefonen därefter i kanske 30 minuter i vanlig ordning o vi bägge börjar få lite ångest över att jag ska lämna imorgon. Nu har vi ju börjat vänja oss vid att prata i telefonen igen! Snacka skit flera timmar i veckan.  Hur ska detta gå nu när jag lämnar?! 
Gick tillbaka till mitt rum med Johan I örat , låste upp dörren till mitt rum. Har checkat in en ny tjej som ligger i sin säng. Hon pratar med någon på Skype o gråter förtvivlat.. Nej! Detta orkar Jenny inte med. Packade upp en banan ur min matpåse o gick ut till korridoren där jag parkerade Fint på golvet en stund. Johan hettsåt en påse med chips och hela tiden hörde jag hur det prasslade i mitt öra när vi pratade. Jag sa till honom att så hetsigt sommar trycket i sig dom stackars chipsen så kan han lika gärna stampa på påsen o sniffa smulorna. Går snabbare. Haha
Stackarn bröt ihop i telefonen.  Han fick klämt ur sig att han fick sätta sig på huk o skratta, chips for ur munnen på honom o en man gick förbi o glodde. Haha 
 
Det finns i nuläget tre enskilda händelser som får mig att brista ut i skratt även när jag är helt ensam.
1 - I vintras när jag, mamma o pappa satt i soffan hemma på kvällen . Pappa sa godnatt och försökte visa sin auktoritet med att säga "Nu får ni vara tysta! Nu ska jag gå o lägga mig." Varpå både jag o mamma sitter knäpptysta o tittar på honom ända tills mamma kastar en skruvkork i pannan på honom som svar. Skrattade så jag nästan kissade på mig.  Så mycket respekt för lilla far haha
 
2- Några dagar innan jag åkte till Australien.  Var i Göteborg med Matilda och i vanlig ordning  svängde vi förbi bolaget för att köpa några cider. Det var ju i påsktider så i kassan stod det "visa legg så får du ägg" . Varpå man fick varsitt litet chokladägg om man visade sin legitimation.  Jag har aldrig sett någon bl I så glad över ett chokladägg tidigare.  Jenny fick sätta sig på huk på trottoaren o skratta färdigt innan jag kunde fortsätta gå.
 
3- denna situationen med Johan igår. Jag sittandes på golvet i korridoren ätandes på en banan. Johan 50 mil söderut hetsätandes på sina chips. "ÅÅH DET ÄR SÅ GOTT MED CHIPS!"  
 
Vilken besvikelse den här kakan var.. åh.. en slags mousstårta.  Näh. . 
 
Nåväl.. vaknade vid 09 idag av att min telefon ringde. Samtal från Cairns - Troy som ringde.  Svarade yrvaket o frågade vad klockan var. Han sa att han kunde ringa tillbaka men jag menade på att det var lika bra att gå upp. Pratade några minuter Medans jag fick vakna till. Sa hejdå för nu -han ska ringa senare i eftermiddag igen. 
 
Klädde på mig  o gjorde en snabb matinventering och konstaterade att jag har massor mat att hinna äta upp tills imorgon.  Jag får ju inte ta med mig någon mat till Nya Zeeland..  
Käkade frukost i form av varma koppen med smak av kyckling - till detta serverades nudlar, en bröd bit samt en banan.  Får bli lite gott o blandat om jag ska kunna bli av med allt. 
 
Ja , min sista dag i Australien idag.  Har spenderat förmiddagen på kontoret där jag skrivit ut mina flygbiljetter.. 
Åter igen börjar jag bli hispig och paranoid att jag kommer fastna i gränsen pga alla tänkbara anledningar. Så fort jag kommer igenom så kommer alla mina jobba känslor skölja av mig! 
 
Innan jag kan lämna med gott samvete så måste jag - svänga förbi hard rock café o ta några foton,  köpa nån liten souvenir i form av tog märke och kanske en liten snöglob. Vill verkligen ha en liten snöglob men återstår o se om man kan transportera en sån genom 4 flygningar samt två månader på nya Zeeland.  Tveksamt om den överlever. 
 
Ska även försöka klämma in att tvätta mina kläder i eftermiddag samt boka in mig på en flygbuss inför i morgon bitti.  Får nog plocka ut 40 dollar från bankomaten så klarar jag mig resten v min vistelse här.  
Betala tvätt, buss, souvenirer samt en liten flytande frukost på flygplatsen imorgon.  Flytande frukost är obligatoriskt när man flyger till ett annat land. 
 
Nåja, skriver nog ikväll igen en sista gång innan jag försvinner på obestämd framtid. 
Över och ut!